YogacinoreV

(Yoga met Veronica)

Mijn naam is Veronica Groenendaal-Rietbergen. Sinds 2010 geef ik met veel plezier lessen hathayoga aan kinderen van 4 - 12 jaar. Om meer diepgang te ervaren ben ik in 2011 gestart met een 4 jarige yogadocenten-opleiding bij Saswitha, opleiding voor yoga en wijsbegeerte. Wat niet uit kon blijven is ook gebeurd. Inmiddels geef ik ook lessen Hathayoga aan volwassenen.

Wat doet hathayoga met je?
Het eerste waaraan je denkt is natuurlijk dat je soepel en sterk wordt. En dat is ook zo. Maar er is meer. Lichaam, adem en geest horen bij elkaar. Ze vormen een drie-eenheid. Let er maar eens op wanneer je stress ervaart. Waarschijnlijk adem je hoog in de borst, voel je je duizelig en heb je geen contact met je lijf. Breng je nu de aandacht bij je adem en kun je de adem laag in je buik brengen, dan ervaar je rust. Je geest komt tot rust, je ademt rustiger en je kunt weer in contact komen met je lichaam. Fijne elementen waar je in het dagelijks leven veel plezier van kunt hebben.

Hoe ziet een les eruit?
We beginnen de les meestal met staande houdingen. In het verloop van de les gaan we langzaamaan steeds meer naar de grond, om uiteindelijk tot ontspanning te komen in Śavāsana.

Welke oefeningen worden er gedaan?

De oefeningen die gedaan worden omvatten
  • voorover buigingen
  • achterover buigingen
  • zijwaartse buigingen
  • torsies
  • balanshoudingen
  • dragende kracht is de ademMet deze oefeningen maken we het lichaam soepel en sterk. En omdat het lichaam soepel en sterk wordt, heeft dat ook invloed op de geest, het denken. Je zult van lieverlee bemerken dat je jezelf minder snel laat meeslepen door je emoties. Je leert observeren waar je behoefte aan hebt en van daaruit kun je dan beslissingen nemen.

Interesse?
Meld je aan voor een proefles hathayoga of informatie via
Voor kinderyoga kun je je aanmelden via www.kinderyogaklavertjevier.nl
Bellen mag natuurlijk ook 06-20887768